contact
De Auvergne leent zich uitstekend voor het uitoefenen van buitensporten, zoals wandelen, klimmen, fietsen, vissen, kanovaren, raften, waterskieën, surfen, zeilen.Ook ballonvaren, golf, paardrijden en vliegsport worden hier beoefend.
De noord-west-hoek van dePuy-de-Dôme,tussen de stedenClermont-Ferrand en Montluçon,grenst aan de Allier en de Creuseen staat bekend als de Combrailles.Midden door deze streek kronkeltde rivier de Sioule.

De Combrailles is een prachtig natuurgebied. Liefhebbers vanwandelen, fietsen en rustkunnen hier hun hart ophalen.Langs de rivier de Sioule zijn diverse strandjes. Ook kanovaren en vissen is er mogelijk. Het stuwmeer "Fades Besserve" heeft ook diverse strandjes en watersport mogelijkheden.Het educatieve attractiepark Vulcania http://www.vulcania.com is zeker een bezoek waard. Er zijn in de nabije omgeving diverse steden met elk hun eigen mogelijkheden.
Clermont-Ferrand is de hoofdstad van de Puy de Dôme , het departement waar de kegels van de vulkanen tegen de lucht afsteken. Ook beroemd door zijn zwarte kathedraal.
Ook de thuishaven van de Michelinfabrieken met Bibendum het Michelinmannetje en het Michelinmuseum.
Vanaf Juni is de Puy de dôme bereikbaar met een nieuwe trein.

Montluçon is een stad met, rondom het kasteel, een centrum met oude gerestaureerde panden. Hier vindt u vele gezellige restaurantjes en winkels.Riom met zijn oude stadscentrum en musea.Neris les Bains met o.a. het kuurbad en casino.De zaterdagochtend markt in Saint Eloy les Mines heeft een keur aan produkten en trekt veel mensen aan.
 

Vanaf het vroege voorjaar is er ieder weekend wel ergens een Fête of brocante. Typisch Franse gebeurtenissen waar iedereen elkaar ontmoet. Oude ambachten, streekproducten en natuurlijk het onvermijdelijke "repas" en "buvette".
Op een uur rijden vindt u wintersport mogelijkheden.Aan de noordzijde van het Massif du Sancy, ligt het skioord Mont-Dore aan de voet van de hoogste berg uit het Centraal Massief, de Puy de Sancy (1886 m).Als er genoeg sneeuw ligt, kunt u naar SuperBesse skiën. Skigebied Le Grand Sancy: 85 km piste.Hier ontspringt de rivier de Dordogne. Het reliëf van deze helling is interessant voor iedereen: steile abrupte afdalingen worden afgewisseld met toegankelijke relatief vlakke pistes. Mont-Dore was één van de eerste geclassificeerde wintersportplaatsen ooit. Nu is dit rustieke bergdorp ideaal voor een gezonde, sportieve vakantie met de familie.